Întrebări frecvente

Vă rugăm să consultați răspunsurile la cele mai frecvente întrebări puse de clienții noștri:

Cine este DCA?

Debt Collection Agency SRL este o societate cu asociat unic, fiind specializată în gestionarea portofoliilor de creanțe ale clientilor persoane fizice și juridice, achiziționate de la bănci, instituții financiare nebancare, companii de telefonie, furnizori de utilități etc.. Suntem parte a grupului norvegian B2Holding care își desfășoară activitatea pe teritoriul a 23 de state europene.

De ce trebuie să achit către DCA?

Atunci când primiți o scrisoare din partea noastră sau a reprezentantului nostru, vă sfătuim să luați legătura cu noi, pentru că asta înseamnă că am dobândit o creanță a Dvs. în baza unui contract de cesiune, încheiat între noi și creditorul Dvs. Astfel, noi dobândim calitatea de nou creditor asupra creanței Dvs., de unde rezultă faptul că toate plățile Dvs. trebuie efectuate către compania noastră, respectând una din metodele enumerate mai jos.

Ce reprezintă cesiunea de creanță?

Cesiunea de creanță este reglementată în cadrul Codului Civil si Codului de Procedura Civilă și reprezintă un acord scris prin care se transferă cesionarului toate drepturile pe care cedentul le are în legătură cu creanța cedată, precum și drepturile de garanție și toate celelalte accesorii ale creanței cedate.

Cum pot achita creanța pe care o dețin?

Am creat facilitatea de a achita creanțele utilizând o rețea extinsă de locații în care se pot realiza plățile.

Puteți efectua plata prin una din următoarele metode:

  • Prin transfer bancar: În orice sucursală a Băncii Comerciale Române, în contul indicat pe notificarea Dvs., COD SWIFT: RNCBROBU. La detaliile de plată, vă rugăm să menționați numărul de referință (specificat în partea de sus a notificării), împreuna cu numele Dvs. complet și CNP-ul.
  • Prin terminalele ZebraPay si PayPoint, în baza numărului de referință al creanței Dvs. înregistrate în sistemul nostru și al CNP-ului, fără taxe aplicabile clienților noștri (inclusiv în zilele de week-end și sărbători legale).
  • La Oficiile Poștei Române, prin scanarea codului de bare imprimat pe notificare, în baza actului de identitate(BI/CI).
  • După efectuarea depunerii vă rugăm sa ne contactați la unul din numerele de telefon 0374460006 sau 0317108851, sau la adresa de e-mail office@collectionagency.ro, pentru a confirma plata.

De ce este important să-mi achit datoriile?

O atitudine responsabilă își are privilegiile sale care se materializeză printr-un acces mai facil la credite și alte servicii financiare, dar și prin aplicarea unui nivel mult mai scăzut de taxe și cheltuieli, ce pot fi aplicate pe durata procedurii de colectare a creanței pe cale judiciară.

Cum voi comunica cu DCA în calitate de nou creditor a creanței mele?

Pentru noi este imporant să menținem o legătură permanentă cu Dvs, să ajutăm și să participăm activ la identificarea celei mai potrivite soluții în cazul situației Dvs, precum și de a putea să vă informăm la timp cu privire la cuantumul actual al creanței Dvs, să vă comunicăm ultimele știri sau promoțiile noastre actuale, la care să puteți participa. Principalele canale de comunicare cu noi sunt:

  • Telefonic, în fiecare zi lucrătoare, de la 09.00 la 20:00, iar sâmbăta între 09:00 și 14:00. Numerele de telefon la care ne puteți găsi:
    0374460006 si 0317108851 pentru creanțe rezultate din produse de creditare, din servicii de telefonie și din servicii contractate cu alti furnizori de servicii.
  • Prin email la adresa office@collectionagency.ro sau prin formularul de contact de pe site-ul nostru.
  • Prin scrisoarea livrată la cutia Dvs poștală sau cu confirmare de primire. Vă rugăm să citiți cu atenție conținutul scrisorii întocmit special pentru Dvs și contactați-ne întotdeauna în cazul în care vă aflați în imposibilitate obiectivă de a îndeplini cele menționate în scrisoarea primită.
  • La adresa noastră, pe care o puteți găsi în secțiunea de Contact – vă rugăm să anunțați si să confirmați întotdeauna vizita Dvs. cu experții noștri, pentru ca aceasta să fie rapidă și eficientă.

Voi primi un document în cazul în care îmi voi achita datoria?

Bineînțeles că da! Debt Collection Agency va emite o adeverinta de atestare a stingerii creanței Dvs, pe care o veți putea ridica de la sediul nostru– dupa ce veți stabili în prealabil o zi, fie poate fi trimisă pe email sau prin curier, după ce veți stabili în prealabil o adresă de livrare.

Angajatul DCA m-a vizitat la adresă. De ce?

Debt Collection Agency dispune de o rețea de specialiști care vizitează clienții noștri, pentru a negocia angajamente concrete din partea acestora privind stingerea datoriilor. Aceștia se prezintă cu legitimațiile lor de serviciu și aleg împreună cu Dvs. condițiile cele mai bune de stingere a datoriei, cu sume și termene concrete. Angajații noștri nu colectează sume de bani în numerar și nu emit chitanțe în numele companiei, singurele metode legale de plată fiind cele descrise mai sus.

Cum și în ce mod sunt procesate datele mele cu caracter personal?

În calitate de administrator de date cu caracter personal, DCA deține dreptul de a procesa datele cu caracter personal (în sensul prevăzut de Legea privind protecția datelor cu caracter personal, fiind colectate, de exemplu: numele complet, CNP, adresa, telefoanele, adresa de domiciliu etc) aparținând clienților a căror creanțe au fost achiziționate. Procesarea datelor respective se realizează exclusiv în sensul desfășurării activității normale a societății, cu respectarea tuturor cerințelor legale privind păstrarea și protecția respectivelor date cu caracter personal.

Obligația mea de plată rezultă dintr-o sentință judecătorească și a fost transmisă către un executor judecătoresc. Ce urmează și cui trebuie să mă adresez?

În cazul acesta, pe numele Dvs a fost deschis un dosar de executare silită de către executorul judecătoresc. Informații cu privire la cuantumul datoriei, măsurile de executare silită întreprinse și posibilitățile de achitare a datoriei respective le puteți obține de la consilierul juridic care gestioneaza dosarul Dvs sau de la reprezentantul biroului executorului judecătoresc.