Responsabilitate socială corporativă

SOS Satele Copiilor România

Este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, organism care derulează programe în 134 de ţări ale lumii. SOS Satele Copiilor România este prezentă în România de 27 de ani şi îşi desfăşoară activitatea prin 3 programe la nivel naţional: în Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău.

Activitatea organizaţiei este centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei biologice. În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în familia SOS România.

SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi.

Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România:

“Prin tot ceea ce întreprindem susținem schimbarea pentru îmbunătățirea vieții copiilor provenind din comunitatile dezavantajate si construirea unui viitor mai bun. Răspundem nevoilor individuale ale copiilor, asigurăm participarea copilului și a familiei sale în procesul de îngrijire, acționăm în parteneriat și mobilizăm toate resursele disponibile în comunitățile în care activăm. Eforturile SOS Satele Copiilor România au fost răsplătite cu rezultate foarte bune. Astfel, 90% dintre tinerii care au ieșit de sub protecția SOS în ultimii 25 de ani și-au găsit un loc de muncă stabil și sunt bine integrați în societate, iar toate acestea sunt posibile și prin sprijinul pe care B2Kapital Portfolio Management S.R.L ni-l oferă an de an.”

Misiune

SOS Satele Copiilor România oferă o familie copiilor ajunși în dificultate, îi ajută să-și clădească un viitor și contribuim la dezvoltarea comunităților în care trăiesc.

Niciun copil nu ar trebui să crească singur, fără dragostea și protecţia unei familii. În România, mii de copii sunt singuri pentru că au fost abandonaţi sau și-au pierdut unul sau ambii părinţi. Sunt însă și copii care nu mai pot rămâne alături de familiile lor din cauza sărăciei, violenţei domestice sau abuzurilor. Orice copil este fericit alături de părinti, de aceea o bună parte a muncii noastre este dedicată si susţinerii familiilor vulnerabile, astfel încât să prevenim abandonul copilului.

Satele SOS – îngrijre de tip familial

În Satele SOS, copiii cresc alături de mame SOS și de fraţii naturali sau sociali și, împreună, devin o familie. O familie în care fiecare membru este ascultat, iubit și respectat, unde fiecare copil capătă încredere în el și în potenţialul său.

Programe de întărire a familiei

SOS Satele Copiilor face eforturi susținute pentru a sprijini familiile să rămână unite, astfel încât copiii să crească lângă cei care le-au dat viață. În cele trei Centre de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinti, din București, Sibiu și Bacău, lucrăm unu la unu cu familii aflate în situații dificile, cu scopul de a-i ajuta și responsabiliza pe părinți față de creșterea și îngrijirea copiilor.

258 de familii sunt sprijinite pentru prevenirea abandonului. 90% dintre aceste familii și-au îndeplinit obiectivele și fac pași importanţi pentru a depăși situaţiile de risc